Komplettera med höj- och sänkbar avskärmning

Genom att komplettera ett höj- och sänkbart skrivbord med en höj- och sänkbar avskärmning kan fördelarna med öppna kontorslandskap kombineras med möjlighet till total avskärmning. En relativt ny innovation på marknaden.

Öppna kontorslandskap har flera fördelar – och nackdelar. Det är lätt att kommunicera, samarbeta och arbeta tillsammans inom samma projekt. Dessutom kan flexibla arbetsplatser passa utmärkt i det fall som de anställda inte alltid är inne på kontoret.

Nackdelarna handlar främst om de som jobbar vid dessa skrivbord lätt kan bli störd av medarbetare i närheten. Går det att hitta en ”gyllene medelväg”? Ja, genom att komplettera det höj- och sänkbara skrivbordet med en höj- och sänkbar avskärmningsdel.

Öppen arbetsplats utan avskärmning mellan arbetsplatserna

Flexibelt - som allt annat på kontoret

Utvecklingen inom kontorsinredning går allt mer mot flexibilitet. Det blir allt vanligare att flera personer delar på samma arbetsplats, att konferensrum även används till andra aktiviteter och att arbetstid anpassas efter arbetstagarens behov. Flexibilitet är en stark trend utifrån flera olika aspekter.

Detta sätter även högre krav på de arbetsplatser som erbjuds på företagen. Att ha höj- och sänkbart skrivbord är ett första steg – så att vem som helst kan slå sig ner och arbeta. Med dockningsstationer och stationära skärmar kan vem som helst, jobba var som helst.

Samma krav ställs även på de avskärmningsprodukter som finns på marknaden. Vad säger att behovet alltid är att skärmen ska vara 1,5 meter hög? Genom att även dessa är höj- och sänkbara går det att sitta på samma arbetsplats oavsett om det ska ske en mindre konferens bland de som sitter i närheten – eller om personen vill jobba ostört.

Samarbete - eller eget arbete

När kommunikation lätt ska ske dras avskärmning ner och kan därmed hamna i nivå med bordsskivan. Det öppna kontorslandskapet blir verkligen öppet med skrivbord på olika höjd. Därmed kan exempelvis en föreläsning, grupparbete eller genomgång hållas.

När det sedan är dags att jobba ostört dras avskärmningen upp till att vara cirka en meter ovanför bordsskivan. I och med att de tillverkade av dämpat material (tygabsorbenter) kommer ljudnivån i ”kuren” bli extremt liten. Skulle den anställde sedan ha hörlurar på sig skulle det skapa ett helt enskilt rum utan något som drar bort uppmärksamheten.

Den tysta arbetsplatsen – är bara en knapptryckning bort

Kostnadsmässigt är dessa självklart dyrare än fasta enheter av avskärmning. Detta i likhet med att höj- och sänkbara skrivbord är dyrare än fasta skrivbord. Samtidigt är god ergonomi och arbetsmiljö det allra viktigaste för god produktion. Med höj- och sänkbar avskärmning är den tysta arbetsplatsen bara en knapptryckning bort.

Vill du veta mer om höj- och sänkbart skrivbord och tillbehör till en ergonomisk arbetsplats? Då kan du läsa mer här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *